Tzatziki

0 reacties

Lekker voor bij de barbecue.

 

 

 

 

 

Tzatziki

No ratings yet

Ingrediënten

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 3 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • witte peper
  • versgemalen zout
  • paar takjes dille fijngehakt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil de komkommer, snijdt deze doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadlijst. Rasp de komkommer en bestrooi met een klein beetje versgemalen zout. Laat de komkommer een poosje uitlekken in een zeef, leg iets zwaars, bijvoorbeeld een schaaltje, op de komkommer zodat het vocht eruit gedrukt wordt.
  • Doe de Griekse yoghurt in een luchtdicht bakje en roer de knoflook, een scheutje olijfolie, dille en witte peper erdoor. Knijp de komkommer heel goed uit, zodat er vrijwel geen vocht meer uit komt en roer de komkommer door het yoghurtmengsel.
  • Laat het geheel een paar uur of zelfs een hele nacht in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

tzatziki

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating