Citroen-knoflook kip in braadzak

Heerlijke malse kip uit braadzak. 

 

 

 

 

 

Print recept
Citroen-knoflook kip in braadzak
Voorbereidingstijd
1 uur
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
2 hr
 


Personen: 4
Ingrediënten
  • 4 kippenpoten
Marinade
  • sap van 1/2 citroen
  • rasp van 1/2 citroen
  • 30 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
Verder nodig
  • 1 braadzak
  • versgehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Roer voor de marinade olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper door elkaar.

  2. Leg de kippenpoten in de braadzak en giet de marinade erbij. Masseer de marinade in de kippenpoten en laat ze minimaal een uur marineren.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de braadzak in de oven en laat de kippenpoten in 50-60 minuten gaar en een beetje bruin worden.

  4. Bestrooi de kippenpoten voor het serveren met de peterselie.

 

image


One thought on “Citroen-knoflook kip in braadzak

  1. […] Roseval aardappelen uit de oven & Citroen-knoflook kip […]... marielleindekeuken.nl/2016/12/20/4-gangen-kerst-menu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *