Roseval aardappelen uit de oven, met Knoflook en Rozemarijn

Voor deze aardappelen liet ik mij adviseren door de groenteboer. Ik vroeg hem naar lekkere aardappelen voor in de oven. De groenteboer adviseerde mij roseval aardappelen, een heerlijk smaakvolle aardappel, welke prima met schil gegeten kan worden. En hij had gelijk, ze zijn erg lekker!

 

Print recept
Roseval aardappelen uit de oven, met knoflook en rozemarijn
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 minuten
 


Personen: 4
Ingrediënten
  • 750 gr roseval aardappelen, schoongeboend en in stukken gesneden
  • 3 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
  • 1/2 tl oregano
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgemalen zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • gehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Roer de olijfolie, knoflook, oregano, parmezaan, zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de stukken aardappel.

  3. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de oven.

  4. Bak de aardappels in een uur gaar en bruin.

  5. Bestrooi de aardappels voor serveren met nog wat versgemalen zout en de peterselie.

 

image


2 thoughts on “Roseval aardappelen uit de oven, met Knoflook en Rozemarijn

  1. g van de brug Beantwoorden

    welke groenten passen hierbij

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Eigenlijk kan hier wel heel veel bij, boontjes, worteltjes, broccoli. Wat wij hierbij lekker vinden zijn stoofpeertjes en kip.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *