Stoofperen in Sangria

De stoofperen zijn er weer, heerlijk! Wij zijn gek op Sangria en laat dat nou ook heerlijk zijn om de stoofpeertjes in te stoven.

 

 

 

 

Print recept
Stoofperen in Sangria
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
4 hr
Totale tijd
4 hr 15 minuten
 
Personen: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 kg stoofperen Gieser Wildeman
  • 1/2 ltr Sangria
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
Bereidingswijze
  1. Schil de stoofperen, halveer ze en verwijder met een bolletjeslepel het klokhuis.
  2. Spoel de stoofperen af en leg ze in een pan.
  3. Giet er een halve liter Sangria bij, samen met het kaneelstokje en het merg van het vanillestokje. Hou je van hele zoete stoofperen, voeg dan nog een schepje suiker toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
  5. Laat de stoofperen in een uurtje of 4 stoven, tot ze lekker zacht en mooi rood zijn.

 

image


2 thoughts on “Stoofperen in Sangria

  1. […] Het originele recept is van Jamie Oliver. Wij vinden deze aardappels erg lekker om bij de stoofpere... marielleindekeuken.nl/2016/11/01/perfect-geroosterde-aardappelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *