
Ingrediënten
Voor de burgers
- 2 maisbollen
- 300 gr gehakt
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- 1 el fijngehakte ui
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Voor de topping
- 2 plakjes cheddar kaas
- 2 el mais
- 1 to maat in schijfjes
- 1/2 avocado in partjes
Voor de saus
- 2 el mayonaise
- versgemalen zout en peper
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprika poeder
- 1 tl tomatenpuree
Instructies
- Snijd de maisbollen door en rooster de binnenkanten in een grillpan.
- Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart.
- Doe het gehakt, knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, zout en peper in een kom en kneed goed door elkaar. Maakt er 2 mooie hamburgers van.
- Bak de hamburgers in ca 8 minuten gaar, in een pan met een klein beetje boter.
- Beleg de onderste helften van de maisbollen met de cheddar, mais, hamburgers, tomaat, avocado en de saus.
Notities
Serveer er eventueel wat friet bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Wat een fijn recept!! Lekker zo’n Mexicaanse burger.
Dit is inderdaad geen broodje hamburger om vast te pakken en een hap van te nemen 😉 Deze kun je beter met mes en vork eten.
Leuk recept maar hoe krijg je het naar binnen?