Romige spaghetti Carbonara met Champignons en Aspergetips

0 reacties

image

Traditioneel wordt spaghetti Carbonara zonder toevoeging van room en groente gegeten. Deze versie is extra romig en goedgevuld.

Voor 2 personen

  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 150 ml slagroom
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 40 gr + een beetje parmezaanse kaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 250 gr groene aspergetips
  • versgemalen peper
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 200 g spaghetti
  • snufje zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren samen met wat versgemalen peper los in een kommetje. Rasp 40 gram van de parmezaanse kaas en roer door de eieren.
  2. Veeg de champignons voorzichtig schoon met een keukenpapiertje en snij de champignons in plakjes.
  3. Verwijder 2-3 cm van de onderkant van de aspergetips en halveer deze. Doe de aspergetips in een kom en hussel ze met wat olijfolie en versgemalen peper om. Verhit een grillpan en grill de aspergetips in 10 minuten, keer regelmatig.
  4. Bak de spekjes in 5 minuten in een koekenpan, zonder boter of olie. Rasp de knoflook en voeg deze samen met de champignons toe aan de spekjes. Bak nog 5 minuten. Zet het vuur laag en giet de slagroom erbij, laat de slagroom een minuutje zachtjes inkoken.
  5. Breng ondertussen het water voor de spaghetti aan de kook en kook de spaghetti met een snufje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de spaghetti af en doe terug in de pan, laat het vuur uit.
  7. Giet het spekjesmengsel erbij en roer goed door elkaar. Giet het eimengsel erbij en roer nog een keer goed door elkaar. Roer tenslotte de aspergetips er doorheen.
  8. Verdeel over 2 borden. Strooi er nog wat versgemalen peper, geraspte parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*