Deze kabeljauw is heerlijk van smaak, zelfs niet visliefhebbers zouden deze kabeljauw lekker kunnen vinden. Heerlijk in combinatie met de aardappeltjes en broccoli.
Voor 2 personen
- 500 gr Frieslanders (aardappels)
- 500 gr broccoli
- 2 kabeljauwfilets, van 150-200 gr per stuk
- 20 gr panko
- 40 gr parmezaan
- 3 knoflookteentjes
- versgemalen zout
- 1/2 el peterselie
- olijfolie
- 2 tl mosterd
Bereidingswijze
- Schil de aardappels en snij ze in partjes.
- Roer in een kom 40 gr fijngeraspte parmezaan, 2 el olijfolie, versgemalen zout en peper en 2 uitgeperste teentjes knoflook door elkaar. Schep hier de aardappels doorheen en verdeel de aardappels over een met bakpapier bekleede bakplaat.
- Bak de aardappels in een voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht) in 50 minuten gaar en bruin.
- Haal de kabeljauwfilets een half uurtje van tevoren uit de koelkast.
- Doe de panko, 20 gr parmezaan, een uitgeperst knoflookteentje, wat versgemalen zout, 1/2 el fijngehakte verse peterselie en een eetlepel olijfolie in een kom en roer goed door elkaar.
- Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenpapier en besmeer van beide de bovenkant met een theelepel mosterd.
- Druk de kabeljauwfilets met de mosterdkant in het pankomengsel.
- Bak de kabeljauwfilets de laatste 10 minuten met de aardappels mee.
- Kook of stoom ondertussen de broccoli in ca 5 minuten.
- Verdeel alles over de borden en bestrooi de kabeljauw en de aardappeltjes met nog wat gehakte peterselie.
