Vegetarische lasagne

Vegetarische Lasagne met Spinazie

0 reacties

Vegetarische lasagne

 

En wéér een pastarecept, wij zijn nu eenmaal gek op pasta. En hoewel we geen vegetariërs zijn, proberen wij wel met vlees te minderen en vaak missen wij het vlees dan ook helemaal niet.

Deze lasagne is dus vegetarisch en bevat lekker veel groente en bechamelsaus.

Voor deze lasagne gebruikte ik een ovenschaal van 23,5 x 23,5 x 5,5 cm.

Voor 4 personen

  • 8 lasagnebladen, Verdi
  • 300 gr spinazie
  • 250 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 courgette
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • versgemalen zout en peper
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gr belegen kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 25 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 300 gr melk
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en voeg de spinazie toe. Roerbak de spinazie tot deze geslonken is en breng op smaak met wat peper en zout.
  • Schep de spinazie in een vergiet en laat de spinazie uitlekken.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak het uitje zacht, maar niet bruin.
  • Voeg de champignons en courgette toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de gepelde tomaten, wat peper en zout en Italiaanse kruiden toe. Druk de tomaten uit elkaar en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
  • Breng de saus op smaak met wat versgemalen nootmuskaat, zout en peper.
  • Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte.
  • Bestrijk de ovenschaal met olijfolie en leg de laagjes erin: 1/4 van de saus, 2 lasagnebladen, 1/4 van de saus, 2 lasagnebladen, spinazie, 2 lasagnebladen, rest van de saus, bechamelsaus, mozzarella, geraspte kaas en strooi er nog wat Italiaanse kruiden overheen.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de schaal 30 minuten staan.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  • Zet de schaal in de oven, met het aluminiumfolie er nog overheen en bak de lasagne 20 minuten.
  • Verwijder de folie en bak de lasagne nog 20 minuten.
  • Laat de lasagne nog 5 minuten staan buiten de oven, voordat je de lasagne aansnijdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*