Yasai pad thai van Wagamama

1 reactie

Afgelopen zaterdag waren wij in Amsterdam en aten wij bij Wagamama. Op de placemat stond het recept voor zelfgemaakte Yasai pad thai. Natuurlijk nam ik de placemat mee om het gerecht thuis te maken!

In het recept wordt amai saus gebruikt, dit verving ik voor mijn eigen pad thai saus.

Yasai pad thai van Wagamama

3.4 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2

Ingrediënten

  • 1/2 prei fijn gesneden
  • 1/2 rode ui in fijne ringen
  • 50 gr tofu gebakken
  • handje taugé
  • 1/2 el gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 ei geklopt
  • scheutje plantaardige olie
  • 150 gr rijstnoodles

Saus

  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 el vers limoensap
  • 30 ml soyasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 25 gr donkere basterdsuiker

Om te garneren

  • 1 verse rode peper gesneden
  • 1 el pinda’s in stukjes
  • 1 takje koriander
  • snufje gedroogde chili vlokken
  • 1/4 limoen
  • 1 takje munt dun gesneden

Instructies
 

Bereidingswijze

  • Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even opzij.
  • Verhit de olie in een pan en roerbak de groenten en tofu.
  • Voeg het geklopte ei toe en bak kort mee.
  • Voeg de uitgelekte noodles toe, roer goed door elkaar.
  • Voeg de saus toe naar smaak. En warm het geheel nog even goed door.
  • Leg alles op een bord en garneer met de pinda’s, munt, koriander, chili vlokken en limoen.

Notities

De tofu kun je ook vervangen door kip of garnalen en vervang de koriander eventueel door peterselie als je niet van koriander houdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Recept Yasai pad thai Wagamama

One Comment

  1. Pingback: Mijn eetweek, deel 5 – Mariëlle in de Keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating