Bananenbroodje

bananenbrood

Een lekker spekachtig bananenbroodje.

1 tl kaneel
100 gr bloem
1 tl bakpoeder
Snufje zout
100 gr fijne kristalsuiker
50 gr gehakte walnoten en een beetje extra voor de garnering
2 fijngeprakte bananen
1 tl vanille extract
50 gram gesmolten boter
2 kleine eieren
een kneepje citroensap

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht. Meng met een garde de boter met de suiker tot een glad mengel. Doe de eieren, citroensap en het vanille extract erbij en roer goed verder. Doe de bloem, het zout, het bakpoeder en het kaneelpoeder in een andere schaal en meng goed door. Vervolgens gaat dit mengel bij het natte mengsel. Roer goed door elkaar tot alles gemengd is. Als laatste gaan de geprakte bananen en de walnoten erdoor. Schep het mengsel in een klein met bakpapier bekleed cakeblik en strooi de achtergehouden gehakte walnoten er overheen. Bak ca 45 minuten in de oven.

Voor een groot bananenbrood gebruik je een normale cakevorm, verdubbel je alle ingrediënten en bak je hem in ongeveer een uur.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *