Hasselbacks Potatis

hasselbacks-potatis

Een gerecht dat in 1940 bedacht is door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm.

Voor 2-3 personen
6 aardappels
30 ml olijfolie
20 gr roomboter
1 teentje knoflook, geplet
peper en zout
kruiden naar smaak, ik heb tijm gebruikt
50 gr fijngeraspte parmezaan

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Was en boen de aardappels goed schoon. Leg de aardappels één voor één op een grote opscheplepel en snij met een scherp mes dunne plakjes. Door de lepel ga je niet helemaal door de aardappel heen. Leg de aardappels in een ovenschaal. Doe de olijfolie met de knoflook in een pannetje en laat een paar minuten verwarmen. Vis de knoflook eruit en doe de boter erbij, wacht tot de boter helemaal gesmolten is. Bestrijk de aardappels met het oliemengsel, ga net zo lang door tot het oliemengsel op is. Bestrooi de aardappels met wat kruiden en peper en zout uit de molen. Schuif de aardappels in de oven en bak in ca 60 minuten knapperig en gaar. De laatste 20 minuten haal je ze nog even uit de oven om ze opnieuw in te kwasten met de olie die onderop de ovenschaal ligt en bestrooi de aardappels met wat geraspte parmezaan.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *