Hummingbird bananenbrood

0 reacties

hummingbird-bananenbrood

Origineel recept uit het Hummingbird bakboek

270 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr gepelde goed rijpe bananen, fijngeprakt
280 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
140 gr gesmolten boter

Klop de suiker met de eieren tot ze goed zijn gemengd. Klop de bananenpuree erdoor. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder toe. Meng net zo lang tot het een mooi glad geheel is. Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot alles goed is vermengd.

Giet het beslag in een cakevorm van 13×23 cm. Bak het brood een uur in een voorverwarmde oven op 150 graden hetelucht. Laat het brood een half uurtje in de vorm afkoelen en daarna verder afkoelen op een rooster.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*