Hummingbird bananenbrood

hummingbird-bananenbrood

Origineel recept uit het Hummingbird bakboek

270 gr lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
200 gr gepelde goed rijpe bananen, fijngeprakt
280 gr bloem
1 tl bakpoeder
1 tl zuiveringszout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
140 gr gesmolten boter

Klop de suiker met de eieren tot ze goed zijn gemengd. Klop de bananenpuree erdoor. Voeg de bloem, het bakpoeder, het zuiveringszout, de kaneel en het gemberpoeder toe. Meng net zo lang tot het een mooi glad geheel is. Voeg de gesmolten boter toe en blijf kloppen tot alles goed is vermengd.

Giet het beslag in een cakevorm van 13×23 cm. Bak het brood een uur in een voorverwarmde oven op 150 graden hetelucht. Laat het brood een half uurtje in de vorm afkoelen en daarna verder afkoelen op een rooster.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s