Pizza met Parmaham

pizza-met-parmaham-eigen-gemaakt-pizzadeeg

Voor 2 personen

Voor 2 bodems
250 gram bloem
150 ml lauw water
4 gram gedroogde gist
1/2 tl zout
1 tl suiker
2 el olijfolie
1 el gedroogde oregano

Voor de saus
1/2 pak Heinz gezeefde tomaten
1 uitgeperst teentje knoflook
beetje zout uit de molen
peper uit de molen
een snufje chilipoeder
1 el oregano
1 el Italiaanse kruiden

Voor op de pizza
1 bol mozzarella (in dunne plakjes)
6 plakjes parmaham (door het midden gescheurd)
2 handjes rucola 
1 trostomaat (in partjes)
een handje geschaafde parmezaan

Doe de ingrediënten voor het deeg (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en kneed er in een kwartiertje een soeppel deeg van. Voeg na 5 minuten kneden de olijfolie toe. Laat het deeg een uur rijzen. Druk het plat en maak er twee mooie bollen van. Laat deze nog een half uurtje verder rijzen.

Verwarm de oven voor op de allerhoogste stand, boven- en onderwarmte, bij mij is dat 270 graden. Als je een pizzasteen hebt leg je deze er voor het voorverwarmen in, zodat deze langzaam goed heet kan worden.

Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat een kwartiertje op een hele lage stand pruttelen.

Ik heb de pizza’s 1 voor 1 gebakken.

Rol een deeg dun uit, zodat je een pizza van ca 26 cm doorsnede krijgt. Smeer er een dun laagje saus op. Beleg met de mozzarella. 

Schuif de pizza op de pizzasteen in de oven, dit gaat het handigst met een pizzaschep. Als je deze niet hebt (zoals ik) doe het dan met 2 bodems van een bakvorm met losse bodem. De pizza leg je in het midden daarop en boven de steen trek je ze voorzichtig uit elkaar. 

Bak de pizza tot deze er mooi bruin en knapperig uit ziet, bij mij duurde dat 6-8 minuten. Haal de pizza uit de oven en beleg met de parmaham, rucola en geschaafde parmezaan.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *