Wentelteefjes

Wentelteefjes zoals grootmoeder ze maakte

1 reactie

Heb je nog wat oud brood liggen? Gooi dit dan niet weg, want je kunt er nog heerlijke ouderwetse wentelteefjes mee maken!

Bekijk ook het filmpje op Instagram!

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Het recept voor oud-Hollandse wentelteefjes zoals grootmoeder ze maakte.
4.4 van 17 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Hollands
Porties 2 stuks

Ingrediënten

  • 2 (oude) witte boterhammen
  • 50 ml melk
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 el vanillesuiker
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • boter om in te bakken

Instructies
 

  • Roer het ei, de melk, de vanillesuiker en het kaneelpoeder door elkaar in een diep bord. 
  • Leg hierin één voor één de witte boterhammen en zorg dat beide kanten het mengsel goed opnemen. Stapel de doorweekte boterhammen op elkaar op een bordje. 
  • Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak de wentelteefjes rustig aan beide kanten goudbruin.
  • Leg ze op een bord en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Wentelteefjes

One Comment

  1. Zo maak ik ook altijd mijn wentelteefjes, alleen zonder kaneel, daar ben ik allergisch voor. Ik strooi dan wat kardemom op het wentelteefje.
    Tip: niet alleen oud brood is geschikt, ik heb vaak een half stokbrood over, mijn zoon is dan dolblij als ik hem met de lunch verras.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating