Kip-kerrie met Ananas en Krokante kip

image

Een lekker pittig en zoet gerecht

Voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 3 el panko
  • 1 ei, losgeklopt
  • versgemalen peper en zout
  • 1 klein uitje, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el maïzena
  • 250 ml kokosmelk
  • 250 gr wokgroente
  • 200 gr ananas in stukjes
  • olie
  • Peterselie, fijngehakt
  • 150 gr rijst

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Bak de ui, met de knoflook en de rode peper in een scheutje olie glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog een minuutje zachtjes mee.
  3. Voeg de wokgroente en maïzena toe en bak nog 5 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk en de ananas toe en laat het zachtjes 10 minuten pruttelen met het deksel schuin op de pan. Voeg in de laatste minuut de gembersiroop toe.
  5. Halveer de kipfilet in de lengte en bestrooi met zout en peper. Haal de halve kipfilets eerst door het ei en daarna door de panko. Verwam een scheut olie in de pan en bak de kipfilets in 10 minuten gaar en bruin.
  6. Verdeel alles over 2 borden en bestrooi met wat peterselie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *