Nutella pizza met Banaan en Kokos

0 reacties

nutella-pizza

Voor 1 pizza

125 gram bloem
75 ml lauw water
2 gram gedroogde gist
1/4 tl zout
1/2 tl suiker
1 el olijfolie

Voor op de pizza
Nutella
1 banaan
paar hazelnoten
kokossnippers

Doe de ingrediënten voor het deeg (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en kneed er in een kwartiertje een soepel deeg van. Voeg na 5 minuten kneden de olijfolie toe. Laat het deeg een uur rijzen. Druk het plat en maak er een mooie bol van. Laat deze nog een half uurtje verder rijzen.

Verwarm de oven voor op de allerhoogste stand, boven- en onderwarmte, bij mij is dat 270 graden. Als je een pizzasteen hebt leg je deze er voor het voorverwarmen in, zodat deze langzaam goed heet kan worden.

Rol een deeg dun uit, zodat je een pizza van ca 26 cm doorsnede krijgt.

Schuif de pizzabodem op de pizzasteen in de oven, dit gaat het handigst met een pizzaschep. Als je deze niet hebt (zoals ik) doe het dan met 2 bodems van een bakvorm met losse bodem. De pizza leg je in het midden daarop en boven de steen trek je ze voorzichtig uit elkaar.

Bak de pizza tot deze er mooi bruin en knapperig uit ziet, bij mij duurde dat 6-8 minuten. Haal de pizza uit de oven en besmeer dik met Nutella. Leg daarop plakjes banaan, gehakte hazelnoten en kokossnippers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*