Een smaakvolle en luchtige pannenkoek.
Pannenkoeken van gistbeslag
Porties: 15 stuks
Ingrediënten
- 300 gr tarwebloem
- 6 gr gedroogde gist
- 660 ml melk handwarm
- 60 gr gesmolten roomboter
- 1 ei
- 1 eidooier
- 20 gr fijne kristalsuiker
- 5 gr zout
Instructies
- Meng de melk met de gist, het ei, de eidooier, suiker en zout.
- Giet het mengsel bij de bloem en klopt tot een glad beslag.
- Voeg de gemolten roomboter toe en mix klopt nog even goed door.
- Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en laat het nog 60 minuten rijzen.
- Smelt een heel klein klontje roomboter in de koekenpan en giet een eetlepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
- Wacht tot de bovenkant helemaal droog is en draai de pannenkoek om. Bak nog heel kort verder.
- Schud de pannenkoek op een bord en ga verder met de volgende pannenkoek.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.
