Pannenkoeken van gistbeslag

pannenkoeken-van-gistbeslag

Een smaakvolle en luchtige pannenkoek.

Voor 15 pannenkoeken:

300 gr tarwebloem
6 gr gedroogde gist
660 ml melk, handwarm
60 gr gesmolten roomboter
1 ei
1 eidooier
20 gr fijne kristalsuiker
5 gr zout

Meng de melk met de gist, het ei, de eidooier, suiker en zout.

Giet het mengsel bij de bloem en klopt tot een glad beslag.

Voeg de gemolten roomboter toe en mix klopt nog even goed door.

Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en laat het nog 60 minuten rijzen.

Smelt een heel klein klontje roomboter in de koekenpan en giet een eetlepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.

Wacht tot de bovenkant helemaal droog is en draai de pannenkoek om. Bak nog heel kort verder. Schud de pannenkoek op een bord en ga verder met de volgende pannenkoek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s