Pannenkoeken van gistbeslag

pannenkoeken-van-gistbeslag

Een smaakvolle en luchtige pannenkoek.

Recept voor 15 pannenkoeken:

  • 300 gr tarwebloem
  • 6 gr gedroogde gist
  • 660 ml melk, handwarm
  • 60 gr gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 20 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout

Bereidingswijze

  1. Meng de melk met de gist, het ei, de eidooier, suiker en zout.
  2. Giet het mengsel bij de bloem en klopt tot een glad beslag.
  3. Voeg de gemolten roomboter toe en mix klopt nog even goed door.
  4. Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en laat het nog 60 minuten rijzen.
  5. Smelt een heel klein klontje roomboter in de koekenpan en giet een eetlepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
  6. Wacht tot de bovenkant helemaal droog is en draai de pannenkoek om. Bak nog heel kort verder.
  7. Schud de pannenkoek op een bord en ga verder met de volgende pannenkoek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *