Pannenkoeken van gistbeslag

Een smaakvolle en luchtige pannenkoek.

 

 

 

 

 

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pannenkoeken van gistbeslag

Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 300 gr tarwebloem
  • 6 gr gedroogde gist
  • 660 ml melk handwarm
  • 60 gr gesmolten roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 20 gr fijne kristalsuiker
  • 5 gr zout

Instructies

  • Meng de melk met de gist, het ei, de eidooier, suiker en zout.
  • Giet het mengsel bij de bloem en klopt tot een glad beslag.
  • Voeg de gemolten roomboter toe en mix klopt nog even goed door.
  • Dek de kom af met plastic of een vochtige theedoek en laat het nog 60 minuten rijzen.
  • Smelt een heel klein klontje roomboter in de koekenpan en giet een eetlepel beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
  • Wacht tot de bovenkant helemaal droog is en draai de pannenkoek om. Bak nog heel kort verder.
  • Schud de pannenkoek op een bord en ga verder met de volgende pannenkoek.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

pannenkoeken-van-gistbeslag


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *