Surinaamse roti Masala kip

3 reacties

Surinaamse roti is één van onze favoriete gerechten. Lekker op z’n Hollands met kipfilet en sperzieboontjes, zoals het wereldgerecht van de bekende pakjesfabrikant, maar dan véél lekkerder!

Zowel de roti en de Masala kip maak je met deze twee recepten helemaal zelf. Het is even een werkje, maar het is het zeker waard.

Roti

Roti

5 van 3 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 80 ml water
  • 1 el olie
  • 125 gr geschilde aardappels in blokjes
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 1/2 el gemalen komijn Djintan
  • 1/2 rode peper zeer fijn gesneden

Instructies
 

  • Maak een soepel deegje van de bloem, bakpoeder, water en olie. Laat afgedekt een kwartiertje staan.
  • Kook de aardappels in ca 10 minuutjes gaar. Giet ze af en pureer ze samen met de knoflook, komijn en rode peper.
  • Verdeel het deeg in 4 stukjes, rol er balletjes van en druk ze plat. Verdeel de aardappelpuree in vieren, rol er balletjes van en leg ze op de plakjes deeg.
  • Vouw het deeg om de balletjes aardappelpuree heen en druk plat. Laat het geheel zo afgedekt liggen tot je de roti vellen gaat bakken.
  • Bestuif de werkplek met wat bloem en rol de roti vellen dun uit.
  • Bak de roti vellen één voor één in een koekenpan in een beetje olie of boter.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Masala kip

Masala kip

4.4 van 7 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes, gemarineerd in 2 tl Masala kruiden en 1 el olie
  • 350 gr geschilde aardappels in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • 1 tl gemalen komijn Djintan
  • 1 el Massala kruiden
  • 1/2 el tomatenpuree
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 gr sperziebonen
  • 2 el water
  • 1 el olie
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de olie in een hapjespan en bak de ui samen met de rode peper en de knoflook glazig.
  • Voeg de tomatenpuree, Masalakruiden, komijn en het halve bouillonblokje toe en bak nog zachtjes 1 minuut.
  • Voeg de aardappel, bonen en het water toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel ca 30 min stoven, tot de aardappels en bonen gaar zijn.
  • Bak de kipfilet kort aan in een koekenpan zonder boter of olie en voeg deze het laatste kwartier toe aan het aardappel-bonen mengsel.
  • Kook de eieren hard.
  • Vouw de roti vellen dubbel en leg er 2 op elk bord. Schep het aardappel-bonen mengsel ernaast. Halveer de eieren en leg deze erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

3 Reacties

  1. Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken

  2. was heerlijk!

  3. Ik vind je recept super lekker ik maak het dan ook regelmatig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating