Tzatziki

tzatziki

250 gr Griekse yoghurt
1 komkommer
3 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
witte peper
versgemalen zout
paar takjes dille, fijngehakt
olijfolie

Schil de komkommer, snijdt deze doormidden en verwijder met een theelepeltje de zaadlijst. Rasp de komkommer en bestrooi met een klein beetje versgemalen zout. Laat de komkommer een poosje uitlekken in een zeef, leg iets zwaars, bijvoorbeeld een schaaltje, op de komkommer zodat het vocht eruit gedrukt wordt.

Doe de Griekse yoghurt in een luchtdicht bakje en roer de knoflook, een scheutje olijfolie, dille en witte peper erdoor. Knijp de komkommer heel goed uit, zodat er vrijwel geen vocht meer uit komt en roer de komkommer door het yoghurtmengsel.

Laat het geheel een paar uur of zelfs een hele nacht in de koelkast staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *