Heerlijke malse kip uit braadzak.
Citroen-knoflook kip in braadzak
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
Marinade
- sap van 1/2 citroen
- rasp van 1/2 citroen
- 30 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- versgemalen zout en peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde oregano
Verder nodig
- 1 braadzak
- versgehakte peterselie
Instructies
- Roer voor de marinade olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper door elkaar.
- Leg de kippenpoten in de braadzak en giet de marinade erbij. Masseer de marinade in de kippenpoten en laat ze minimaal een uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de braadzak in de oven en laat de kippenpoten in 50-60 minuten gaar en een beetje bruin worden.
- Bestrooi de kippenpoten voor het serveren met de peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pingback: 4-Gangen Kerst Menu – Mariëlle in de Keuken