Engelse Muffins

image

Van mijn collega kreeg ik voor mijn verjaardag De Broodbijbel van Christine Ingram en Jennie Shapter.

Al een tijdje wilde ik Engelse muffins maken, deze at ik vaak als wij op cruise waren. En in deze Broodbijbel staat een recept voor Engelse muffins, deze moest ik dus als eerste maken.

Ze zijn erg lekker!

Het recept en de werkwijze heb ik een klein beetje aangepast.

Voor 9 Engelse muffins

450 gr goede tarwebloem*
1,5 tl zout
375 ml lauwwarme melk
1/2 tl basterdsuiker
6 gr gedroogde gist
1 el zachte roomboter

rijstebloem*

Kneed een soepel deeg van alle ingrediënten, behalve de rijstebloem. Ik deed dit met mijn KitchenAid in 15 minuten.

Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette schaal. Dek de schaal af, met bijvoorbeeld een douchemuts.

Laat het deeg in 60 minuten in volume verdubbelen.

Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik.

Steek 9 muffins uit met een uitsteker van 7,5 cm doorsnede.

Druk de muffins aan beide kanten zachtjes in de rijstebloem.

Bedek de muffins met plastic folie en laat ze nog 45-60 minuten rijzen.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur (mijn inductieplaat zette ik op standje 4).

Bak de muffins 7 minuten op 1 kant, draai de muffins om en bak de andere kant 7 minuten.

Laat de muffins op een rooster afkoelen.

Engelse muffins halveer je door de zijkant rondom in te prikken met een vork. Het is lekker om de binnenkanten dan nog even licht te roosteren.

Eet ze bijvoorbeeld met wat roomboter of jam.

* goede tarwebloem en rijstebloem is verkrijgbaar bij Molen de Arend


2 thoughts on “Engelse Muffins

  1. Ik kom gelijk maar even een kijkje nemen Marielle, wat een ontzettend leuke blog heb je! Ik heb even snel gescrold en ik zag allemaal mooie en heldere foto’s. Ik ben tegenwoordig ook een beetje het brood bakken aan het ontdekken, dit is ook nog wel een goed idee 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s