Engelse muffins

2 reacties

Wij hebben al een aantal keer een cruise gemaakt en bij het ontbijt at ik dan vaak Egg benedict. Een Engelse muffins met spinazie, zalm, een gepocheerd eitje en Hollandaise saus. Super lekker.

Een Engelse muffin is eigenlijk meer een broodje dan een muffin, het lijkt wat op een beschuitbol. Deze broodjes worden niet in de oven gebakken, maar in een droge koekenpan.

Een Engelse muffins halveer je door de zijkant rondom in te prikken met een vork. Het is lekker om de binnenkanten dan nog even licht te roosteren. Niet alleen lekker voor Egg benedict, maar ook lekker met wat roomboter en jam.

Engelse muffins

No ratings yet
Porties 9 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 450 gr goede tarwebloem ik gebruikte tarwebloem premium van Graan&Zo
  • 8 gr zout
  • 350 ml lauwwarme melk
  • 2 gr basterdsuiker
  • 6 gr gedroogde gist
  • 15 gr zachte roomboter

Verder nodig

  • wat Semolina of maïsmeel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de keukenmachine en kneed een soepel deegje. Ik deed dit met mijn KitchenAid in 15 minuten.
  • Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een met olie ingevette schaal. Dek de schaal af, met bijvoorbeeld een douchemuts.
  • Laat het deeg in 60 minuten in volume verdubbelen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dikte.
  • Steek 9 muffins uit met een uitsteker van 8 cm doorsnede.
  • Druk de muffins aan beide kanten zachtjes in de Semolina of maïsmeel.
  • Bedek de muffins met bubbeltjesfolie en laat ze nog 30 minuten rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de muffins 7 minuten op 1 kant, draai de muffins om en bak de andere kant 7 minuten.
  • Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Reacties

  1. Ik kom gelijk maar even een kijkje nemen Marielle, wat een ontzettend leuke blog heb je! Ik heb even snel gescrold en ik zag allemaal mooie en heldere foto’s. Ik ben tegenwoordig ook een beetje het brood bakken aan het ontdekken, dit is ook nog wel een goed idee 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating