Toen ik deze schattige Tomberry’s in de supermarkt zag liggen, moest ik ze meenemen om er een lekkere salade mee te maken. Het is deze heerlijke vegetarische pastasalade geworden.
Voor 2 personen
200 gr penne
125 gr Tomberry’s (eventueel te vervangen door gehalveerde cherrytomaatjes)
2 el pijnboompitjes, geroosterd
geraspte parmezaan
versgehakte peterselie
Voor de avocado pesto:
1 avocado, in stukjes
20 gr rucola
1/2 groene jalapeño peper, inclusief de zaadjes.
5 gr verse peterselie
15 gr parmezaan
1 knoflookteentje
1,5 el limoensap
versgemalen zout en peper
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de ingrediënten voor de avocado pesto glad, met een staafmixer of keukenmachine.
Meng de avocado pesto door de pasta.
Meng de Tomberry’s erdoor en bestrooi de pastasalade met wat geraspte parmezaan, de pijnboompitjes en een beetje gehakte peterselie.
Eet de pasta lauwwarm, het is lekker om de borden voor te verwarmen.