Pasta salade met pittige Avocado pesto

0 reacties

image

Toen ik deze schattige Tomberry’s in de supermarkt zag liggen, moest ik ze meenemen om er een lekkere salade mee te maken. Het is deze heerlijke vegetarische pastasalade geworden.

Voor 2 personen

200 gr penne
125 gr Tomberry’s (eventueel te vervangen door gehalveerde cherrytomaatjes)
2 el pijnboompitjes, geroosterd
geraspte parmezaan
versgehakte peterselie

Voor de avocado pesto:
1 avocado, in stukjes
20 gr rucola
1/2 groene jalapeño peper, inclusief de zaadjes.
5 gr verse peterselie
15 gr parmezaan
1 knoflookteentje
1,5 el limoensap
versgemalen zout en peper

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pureer de ingrediënten voor de avocado pesto glad, met een staafmixer of keukenmachine.

Meng de avocado pesto door de pasta.

Meng de Tomberry’s erdoor en bestrooi de pastasalade met wat geraspte parmezaan, de pijnboompitjes en een beetje gehakte peterselie.

Eet de pasta lauwwarm, het is lekker om de borden voor te verwarmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*