Ragù (Bolognesesaus)

image

Gisteren waren wij op de Tasty in Utrecht. In het kooktheater werden demonstraties gegeven, o.a. door Giovanni Caminita. Giovanni maakte een heerlijke Ragù.

Vandaag maakte ik hem zelf, volgens het recept van Giovanni.

Voor 4 personen

  • 500 hoh gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 worteltjes, in kleine stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 flinke eetlepels tomatenpuree
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 6 blaadjes basilicum, in kleine stukjes gescheurd
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper
  • fijngehakte peterselie
  • geraspte parmezaan
  • 400 gr pasta

Bereidingswijze

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en doe de ui, knoflook, wortel en bleekselderij erbij. Laat het geheel op laag vuur in ca 10 minuten zacht worden.
  2. Doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe, druk ze met een pollepel fijn en roer goed door.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat de Ragù minimaal 30 minuten op heel laag vuur pruttelen. Heb je langer de tijd, laat het dan 2 uur pruttelen.
  7. Voeg tegen het einde van de kooktijd de basilicum toe.
  8. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  9. Roer de Ragù door de pasta en verdeel over de borden.
  10. Strooi er wat parmezaan en peterselie overheen.

 


3 thoughts on “Ragù (Bolognesesaus)

  1. Astrid Beantwoorden

    Dit lijkt me heerlijk! Het enige ingrediënt wat me niet zo aanspreekt, is de bleekselderij. Ik had trouwens nog nooit van het woord “ragù” gehoord.

  2. […] van de middag zet ik bolognesesaus op en laat ik 2 uurtjes zachtjes pruttelen. Het recept kun je hie... marielleindekeuken.nl/2017/08/19/mijn-eetweek-deel-1
  3. […] moet eind van de middag naar de tandarts en omdat we niet weten of hij daarna goed kan eten heb ik b... marielleindekeuken.nl/2017/09/30/mijn-eetweek-deel-4

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *