Ragù (Bolognesesaus)

image

Gisteren waren wij op de Tasty in Utrecht. In het kooktheater werden demonstraties gegeven, o.a. door Giovanni Caminita. Giovanni maakte een heerlijke Ragù.

Vandaag maakte ik hem zelf, volgens het recept van Giovanni.

Voor 4 personen

500 hoh gehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
2 worteltjes, in kleine stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
2 flinke eetlepels tomatenpuree
800 gr gepelde tomaten
6 blaadjes basilicum, in kleine stukjes gescheurd
olijfolie
versgemalen zout en peper
fijngehakte peterselie
geraspte parmezaan
400 gr pasta

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en doe de ui, knoflook, wortel en bleekselderij erbij. Laat het geheel op laag vuur in ca 10 minuten zacht worden.

Doe het gehakt erbij en bak het gehakt rul.

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.

Voeg de gepelde tomaten toe, druk ze met een pollepel fijn en roer goed door.

Breng op smaak met zout en peper.

Laat de Ragù minimaal 30 minuten op heel laag vuur pruttelen. Heb je langer de tijd, laat het dan 2 uur pruttelen.

Voeg tegen het einde van de kooktijd de basilicum toe.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Roer de Ragù door de pasta en verdeel over de borden.

Strooi er wat parmezaan en peterselie overheen.

 


One thought on “Ragù (Bolognesesaus)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s