Ramen noodle soup

image

Voor 2 personen

125 gr ramen noodles
6 champignons, in plakjes
1 worteltje, in stukjes
1 lente-uitje, in ringetjes
2 stelen paksoi met blad, in stukjes
1 hardgekookt ei, gehalveerd
1 kipfilet
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl 5 spices
1 el soyasaus
1/2 tl sriracha (of meer als je van pittig houdt)
2 kippenbouillonblokjes
1,5 ltr water

Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.

Voeg de champignons, wortel, 5 spices, gember, sojasaus, en sriracha toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Kook ondertussen de kipfilet in 10 minuten gaar in een pannetje met water.

Kook de ramen noodles volgens de verpakking en spoel na het koken kort af.

Scheur de kip in stukjes en voeg toe aan de soep, samen met de paksoi en kook nog een minuutje mee.

Verdeel de ramen noodles over 2 borden. Verdeel de soep er overheen.

Strooi er het lente-uitje overheen en leg in elke schaal een half ei.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s