Deze heerlijke sneeuwbal koekjes zijn zo gemaakt en erg leuk voor de feestdagen.
Sneeuwbal koekjes
Ingrediënten
- 230 gr boter op kamertemperatuur
- 65 gr fijne kristalsuiker
- 2 tl vanille extract
- 240 gr bloem
- 1/4 tl zout
- 100 gr pecannoten gehakt
- poedersuiker
Instructies
- Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.
- Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.
- Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
- Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.
- De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.
- Laat de sneeuwbal koekjes helemaal afkoelen op en rooster en bestrooi ze met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.