sneeuwbal koekjes

Sneeuwbal koekjes

Comments are Disabled

Deze heerlijke sneeuwbal koekjes zijn zo gemaakt en erg leuk voor de feestdagen.

sneeuwbal koekjes

Sneeuwbal koekjes

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten

Ingrediënten

  • 230 gr boter op kamertemperatuur
  • 65 gr fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 240 gr bloem
  • 1/4 tl zout
  • 100 gr pecannoten gehakt
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.
  • Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.
  • Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
  • Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.
  • De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.
  • Laat de sneeuwbal koekjes helemaal afkoelen op en rooster en bestrooi ze met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

Comments are closed.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)