Sneeuwbal koekjes

Deze heerlijke sneeuwbal koekjes zijn zo gemaakt en erg leuk voor de feestdagen.

 

 

 

 

 

sneeuwbal koekjes
Print recept
Sneeuwbal koekjes
Voorbereidingstijd
1 uur 20 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur 40 minuten
 


Ingrediënten
  • 230 gr boter op kamertemperatuur
  • 65 gr fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 240 gr bloem
  • 1/4 tl zout
  • 100 gr pecannoten gehakt
  • poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.

  2. Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  4. Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.

  5. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.

  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.

  7. Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.

  8. De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.

  9. Laat de sneeuwbal koekjes helemaal afkoelen op en rooster en bestrooi ze met poedersuiker.

 

image

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *