Sneeuwbal koekjes

image

Dit heerlijke koekje is zo gemaakt en erg leuk voor de feestdagen.

230 gr boter, op kamertemperatuur
65 gr fijne kristalsuiker
2 tl vanille extract
240 gr bloem
1/4 tl zout
100 gr pecannoten, gehakt
poedersuiker

Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.

Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.

Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.

Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.

De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.

Laat de koekjes helemaal afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s