Vegetarische pasta met spinaziepesto

1 reactie

Een heerlijke vegetarische pasta met spinaziepesto en tomaatje. Lekker en makkelijk.

Vegetarische pasta met spinaziepesto

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

Spinaziepesto

  • 50 gr ongezouten cashewnoten
  • 100 gr verse spinazie gewassen
  • 50 gr parmezaan geschaafd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • kneepje citroensap
  • versgemalen zout en peper

Pasta

  • 200 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 klein uitje fijngehakt
  • 250 gr tomaatjes gehalveerd
  • versgemalen peper
  • 1 el ongezouten cashewnoten grof gehakt
  • parmezaan geraspt

Instructies
 

  • Doe de ingrediënten voor de spinaziepesto in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak het uitje in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  • Voeg de spinaziepesto mee en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de tomaatjes en de pasta toe en schep voorzichtig door elkaar en warm goed door.
  • Breng nog wat op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met gehakte cashewnoten en geraspte parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

One Comment

  1. Ziet er heerlijk uit! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating