Een heerlijke vegetarische pasta met spinaziepesto en tomaatje. Lekker en makkelijk.
Vegetarische pasta met spinaziepesto
Ingrediënten
Spinaziepesto
- 50 gr ongezouten cashewnoten
- 100 gr verse spinazie gewassen
- 50 gr parmezaan geschaafd
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- kneepje citroensap
- versgemalen zout en peper
Pasta
- 200 gr penne
- 1 el olijfolie
- 1 klein uitje fijngehakt
- 250 gr tomaatjes gehalveerd
- versgemalen peper
- 1 el ongezouten cashewnoten grof gehakt
- parmezaan geraspt
Instructies
- Doe de ingrediënten voor de spinaziepesto in een keukenmachine en vermaal tot een gladde pasta.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak het uitje in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
- Voeg de spinaziepesto mee en bak nog een minuutje mee.
- Voeg de tomaatjes en de pasta toe en schep voorzichtig door elkaar en warm goed door.
- Breng nog wat op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met gehakte cashewnoten en geraspte parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Ziet er heerlijk uit! 🙂