Donuts

Deze donuts zijn heerlijk zacht en lekker luchtig.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Donuts

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 250 gr goede tarwebloem van de molen
  • 30 gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gr droge gist
  • 5 gr zout
  • 120 ml volle melk lauwwarm
  • 35 gr gesmolten roomboter en afgekoeld
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, bij elkaar in de keukenmachine en kneed in 15 minuten tot een soepel deeg.
  • Voeg voor de laatste 5 minuten 1/2 el zonnebloemolie toe.
  • Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette schaal en dek af met folie of een douchemuts.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
  • Haal het deeg uit de schaal en rol voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik.
  • Steek 6 cirkels uit van 7 cm doorsnede. Steek in het midden van elke donut een rondje uit van 3 cm doorsnede.
  • Laat de donuts onder plastic nog 45 minuten rijzen.
  • Verwarm intussen een pan met een laag zonnebloemolie van 3-4 cm, tot 180 graden, een keukenthermometer is hiervoor handig.
  • Bak de donuts in 1-2 minuten per kant mooi bruin.
  • Werk de donuts af met glazuur, kaneelsuiker, chocolade, of wat je maar lekker vindt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

image

 


One thought on “Donuts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *