Donuts

image

Deze donuts zijn heerlijk zacht en lekker luchtig.

Voor 6 donuts

250 gr goede tarwebloem (van de molen)
30 gr fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
6 gr droge gist
5 gr zout
120 ml volle melk, lauwwarm
35 gr gesmolten roomboter en afgekoeld
1 ei, op kamertemperatuur
zonnebloemolie

Doe alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, bij elkaar in de keukenmachine en kneed in 15 minuten tot een soepel deeg.

Voeg voor de laatste 5 minuten 1/2 el zonnebloemolie toe.

Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette schaal en dek af met folie of een douchemuts.

Laat het deeg een uur rijzen.

Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.

Haal het deeg uit de schaal en rol voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik.

Steek 6 cirkels uit van 7 cm doorsnede. Steek in het midden van elke donut een rondje uit van 3 cm doorsnede.

Laat de donuts onder plastic nog 45 minuten rijzen.

Verwarm intussen een pan met een laag zonnebloemolie van 3-4 cm, tot 180 graden, een keukenthermometer is hiervoor handig.

Bak de donuts in 1-2 minuten per kant mooi bruin.

Werk de donuts af met glazuur, kaneelsuiker, chocolade, of wat je maar lekker vindt.


One thought on “Donuts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *