Het recept voor heerlijke eigengemaakte saucijzenbroodjes.

Mini saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- 200 gr half om half gehakt
- 1 ei
- 1/2 tl sambal oelek
- 1/2 el ketjap manis
- snufje nootmuskaat
- snuf knoflookpoeder
- 1 el paneermeel
- 4 plakjes bladerdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kneed het gehakt met de helft van het ei, de sambal, ketjap manis, nootmuskaat, knoflookpoeder en paneermeel goed door.
- Verdeel het gehakt in vieren en rol 4 worstjes welke net zo breed zijn als het bladerdeeg.
- Leg de worstjes in het midden van de plakjes bladerdeeg.
- Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat water en vouw de plakjes dubbel.
- Druk de randjes goed aan met een vork.
- Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei.
- Snij elk saucijzenbroodje in 3 stukjes (of laat ze heel voor grote saucijzenbroodjes). De stukjes mogen gewoon tegen elkaar aan blijven liggen.
- Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
