Mini saucijzenbroodjes

Het recept voor heerlijke eigengemaakte saucijzenbroodjes.

 

 

 

 

 

saucijzenbroodjes
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Mini saucijzenbroodjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 el ketjap manis
  • snufje nootmuskaat
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 el paneermeel
  • 4 plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kneed het gehakt met de helft van het ei, de sambal, ketjap manis, nootmuskaat, knoflookpoeder en paneermeel goed door.
  • Verdeel het gehakt in vieren en rol 4 worstjes welke net zo breed zijn als het bladerdeeg.
  • Leg de worstjes in het midden van de plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat water en vouw de plakjes dubbel.
  • Druk de randjes goed aan met een vork.
  • Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei.
  • Snij elk saucijzenbroodje in 3 stukjes (of laat ze heel voor grote saucijzenbroodjes). De stukjes mogen gewoon tegen elkaar aan blijven liggen.
  • Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

saucijzenbroodjes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *