Mini saucijzenbroodjes

Het recept voor heerlijke eigengemaakte saucijzenbroodjes.

 

 

 

 

 

saucijzenbroodjes
Print recept
Mini saucijzenbroodjes
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten
 
Ingrediënten
  • 200 gr half om half gehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1/2 el ketjap manis
  • snufje nootmuskaat
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 el paneermeel
  • 4 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Kneed het gehakt met de helft van het ei, de sambal, ketjap manis, nootmuskaat, knoflookpoeder en paneermeel goed door.

  3. Verdeel het gehakt in vieren en rol 4 worstjes welke net zo breed zijn als het bladerdeeg.

  4. Leg de worstjes in het midden van de plakjes bladerdeeg.

  5. Bestrijk de randjes van het bladerdeeg met wat water en vouw de plakjes dubbel.

  6. Druk de randjes goed aan met een vork.

  7. Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  8. Bestrijk de saucijzenbroodjes met ei.

  9. Snij elk saucijzenbroodje in 3 stukjes (of laat ze heel voor grote saucijzenbroodjes). De stukjes mogen gewoon tegen elkaar aan blijven liggen.

  10. Bak de saucijzenbroodjes in 30 minuten mooi goudbruin en gaar.

 

saucijzenbroodjes


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *