Spruitenstamppot met appel

 image
Ik ben niet zo gek op spruitjes, maar op deze manier vond ik ze wel erg lekker.

Voor 2 personen

  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 350 gr spruiten, schoongemaakt en kruislings ingesneden
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 el grove mosterd
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 50 ml warme melk
  • 30 gr boter
  • 35 gr geraspte kaas
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de aardappelen gaar.
  3. Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
  4. Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
  5. Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
  6. Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
  7. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper
  8. Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.

Lekker met een gehaktbal!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s