Spruitenstamppot met appel

Ben je geen liefhebber van spruitjes? Probeer dan dit stamppotje eens, misschien ga je spruitjes dan zelfs nog lekker vinden!

 

 

 

 

Lekker met een gehaktballetje.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Spruitenstamppot

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 350 gr spruiten schoongemaakt en kruislings ingesneden
  • 1 appel in blokjes
  • 2 el grove mosterd
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 50 ml warme melk
  • 30 gr boter
  • 35 gr geraspte kaas
  • versgemalen zout en peper

Instructies

  • Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
  • Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
  • Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
  • Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
  • Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
 image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating