Ben je geen liefhebber van spruitjes? Probeer dan dit stamppotje eens, misschien ga je spruitjes dan zelfs nog lekker vinden!
Lekker met een gehaktballetje.
Spruitenstamppot
Ingrediënten
- 500 gr geschilde aardappelen
- 350 gr spruiten schoongemaakt en kruislings ingesneden
- 1 appel in blokjes
- 2 el grove mosterd
- 150 gr gerookte spekreepjes
- 50 ml warme melk
- 30 gr boter
- 35 gr geraspte kaas
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
- Kook de aardappelen gaar.
- Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
- Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
- Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
- Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
- Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
- Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.