Spruitenstamppot met appel

 image
Ik ben niet zo gek op spruitjes, maar op deze manier vond ik ze wel erg lekker.

Voor 2 personen

  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 350 gr spruiten, schoongemaakt en kruislings ingesneden
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 el grove mosterd
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 50 ml warme melk
  • 30 gr boter
  • 35 gr geraspte kaas
  • versgemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de aardappelen gaar.
  3. Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
  4. Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
  5. Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
  6. Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
  7. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper
  8. Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.

Lekker met een gehaktbal!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *