Ben je geen liefhebber van spruitjes? Probeer dan dit stamppotje eens, misschien ga je spruitjes dan zelfs nog lekker vinden!
Lekker met een gehaktballetje.

Spruitenstamppot
Personen: 2 personen
Ingrediënten
- 500 gr geschilde aardappelen
- 350 gr spruiten schoongemaakt en kruislings ingesneden
- 1 appel in blokjes
- 2 el grove mosterd
- 150 gr gerookte spekreepjes
- 50 ml warme melk
- 30 gr boter
- 35 gr geraspte kaas
- versgemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
-
Kook de aardappelen gaar.
-
Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
-
Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
-
Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
-
Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
-
Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
-
Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.
