Spruitenstamppot met appel

Ben je geen liefhebber van spruitjes? Probeer dan dit stamppotje eens, misschien ga je spruitjes dan zelfs nog lekker vinden!

 

 

 

 

Lekker met een gehaktballetje.

Spruitenstamppot

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr geschilde aardappelen
  • 350 gr spruiten schoongemaakt en kruislings ingesneden
  • 1 appel in blokjes
  • 2 el grove mosterd
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 50 ml warme melk
  • 30 gr boter
  • 35 gr geraspte kaas
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Bak de spekjes in ca 4 minuten krokant, laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Kook de laatste 8 minuten de spruiten mee.
  • Giet de aardappels met de spruiten af en stamp ze fijn.
  • Voeg de boter en de warme melk toe en roer goed door tot een smeuïg geheel.
  • Roer de blokjes appel, mosterd, kaas en de spekjes er doorheen.
  • Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
  • Zet de pan op het vuur en warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
 image

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating