Luie Sushi

1 reactie

image

Ik ben echt gek op Sushi en haal het altijd bij een goede Sushi bar in de buurt. Maar vandaag maakte ik eens zelf Sushi, maar dan wel een “luie” variant, eigenlijk zou je het meer Sushi salade kunnen noemen. En lekker dat het was!

Natuurlijk kun je zelf uitgebreid variëren, maar zo maakte ik het:

Voor 1 persoon

  • 75 gr Sushirijst
  • 120 ml water
  • 1,5 el rijstazijn
  • 1/4 tl fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 1/4 komkommer, in blokjes
  • 1/2 avocado, in blokjes
  • 1 worteltje, in reepjes
  • 6 surimi chuncks, in stukjes
  • 4 velletjes snack nori, in reepjes
  • 1 el sesamzaad, mix witte en zwarte
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • sojasaus

Bereidingswijze

  1. Spoel de rijst af onder stromend koud water.
  2. Doe de rijst in een pan, samen met het water.
  3. Breng aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur koken, met het deksel op de pan, tot al het vocht verdampt is, bij mij duurde dit iets langer.
  4. Laat de rijst met het deksel op de pan 15 minuten staan.
  5. Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout en roer met een pollepel goed door de rijst.
  6. Verdeel de rijst over een bordje.
  7. Leg hier de wortel, komkommer, avocado en surimi overheen.
  8. Roer de mayonaise met de sriracha door elkaar en verdeel over het bordje.
  9. Strooi de nori en sesamzaadjes er overheen.
  10. Serveer met wat sojasaus.

 

 

 

One Comment

  1. Dol op sushi! Dit moet ik zeker een keer proberen.