Dit recept is gebaseerd op een recept van Nigella Lawson. Het originele recept vond ik op de website van New York Times.
Voor 2 personen
- 1/2,ui, fijngesnipperd
- 200 gr fijngesneden rodekool
- 1 appel in blokjes
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- wat versgemalen zeezout
- snufje speculaaskruiden
- 100 ml rode wijn
- 25 ml versgeperst sinaasappelsap
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit een klein scheutje olijfolie in een braadpan.
- Voeg de uien met wat zout toe en bak ze zacht, maar zorg dat ze niet bruin worden.
- Voeg de rodekool toe en meng goed door elkaar.
- Voeg de appel, speculaaskruiden, basterdsuiker, wijn en sinaasappelsap toe en laat een minuut of 10 stoven tot alles een beetje is geslonken.
- Zet het vuur op het laagste pitje, doe de deksel op de pan en laat de rodekool zo’n 2 uur stoven.
De rode kool is ook prima een dag van tevoren te maken, zo trekken de smaken nog meer in. Warm het de volgende dag weer op.