Caprese pasta

image

Vandaag is onze trouwdag en Marco is gek op pasta, dus wat aten wij vandaag? Pasta natuurlijk!

Deze vegetarische pasta is makkelijk om te maken en erg lekker.

Voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
  • 1 klein uitje, fijngehakt
  • 400 gr gepelde tomaten, blik
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1/2 el balsamico
  • versgemalen zout en peper
  • een snufje gemalen chiliflakes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gehakte verse basilicumblaadjes
  • 250 gr pasta
  • 1 bol mozzarella, in blokjes

Bereidingswijze

  1. Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie aan, laat de ui zacht worden maar niet bruin.
  2. Voeg de gepelde tomaten toe, plet de tomaten en roer door de ui en knoflook.
  3. Voeg de cherrytomaatjes en de balsamico toe en breng op smaak met zout, peper en gemalen chiliflakes.
  4. Laat het geheel ca 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan, kook ondertussen de pasta. Voeg in de laatste 3 minuten de helft van de gehakte basilicum toe.
  5. Giet de pasta af en roer door de saus.
  6. Verdeel de pasta over 2 (voorverwarmde) borden.
  7. Bestrooi met de rest van de basilicum en wat versgemalen peper. Giet er eventueel nog wat olijfolie overheen.

One thought on “Caprese pasta

  1. Demi | StudioKOOK Beantwoorden

    Deze klassieke combinatie doet het altijd goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *