Vandaag is onze trouwdag en Marco is gek op pasta, dus wat aten wij vandaag? Pasta natuurlijk!
Deze vegetarische pasta is makkelijk om te maken en erg lekker.
Voor 2 personen
- 1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
- 1 klein uitje, fijngehakt
- 400 gr gepelde tomaten, blik
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 el balsamico
- versgemalen zout en peper
- een snufje gemalen chiliflakes
- 1 el olijfolie
- 2 el gehakte verse basilicumblaadjes
- 250 gr pasta
- 1 bol mozzarella, in blokjes
Bereidingswijze
- Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie aan, laat de ui zacht worden maar niet bruin.
- Voeg de gepelde tomaten toe, plet de tomaten en roer door de ui en knoflook.
- Voeg de cherrytomaatjes en de balsamico toe en breng op smaak met zout, peper en gemalen chiliflakes.
- Laat het geheel ca 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan, kook ondertussen de pasta. Voeg in de laatste 3 minuten de helft van de gehakte basilicum toe.
- Giet de pasta af en roer door de saus.
- Verdeel de pasta over 2 (voorverwarmde) borden.
- Bestrooi met de rest van de basilicum en wat versgemalen peper. Giet er eventueel nog wat olijfolie overheen.
Demi | StudioKOOK 15 februari 2017
Deze klassieke combinatie doet het altijd goed!
Mitu 1 maart 2017
Heerlijk! Al een tijdje geen Caprese pasta meer gemaakt. Ben weer helemaal geïnspireerd om het snel te maken 🙂