Caprese pasta

2 reacties

Vandaag is onze trouwdag en Marco is gek op pasta, dus wat aten wij vandaag? Pasta natuurlijk! Deze vegetarische pasta is makkelijk om te maken en erg lekker.

Caprese pasta

2 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gepelde tomaten blik
  • 250 gr pasta
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 bol mozzarella in blokjes
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 2 el verse basilicumblaadjes fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el balsamico
  • versgemalen zout en peper
  • een snufje gemalen chiliflakes

Instructies
 

  • Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie aan, laat de ui zacht worden maar niet bruin.
  • Voeg de gepelde tomaten toe, plet de tomaten en roer door de ui en knoflook.
  • Voeg de cherrytomaatjes en de balsamico toe en breng op smaak met zout, peper en gemalen chiliflakes.
  • Laat het geheel ca 15 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel op de pan, kook ondertussen de pasta. Voeg in de laatste 3 minuten de helft van de gehakte basilicum toe.
  • Giet de pasta af en roer door de saus.
  • Verdeel de pasta over 2 (voorverwarmde) borden en verdeel de mozzarella er overheen.
  • Bestrooi met de rest van de basilicum en wat versgemalen peper. Giet er eventueel nog wat olijfolie overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
image

2 Reacties

  1. Deze klassieke combinatie doet het altijd goed!

  2. Heerlijk! Al een tijdje geen Caprese pasta meer gemaakt. Ben weer helemaal geïnspireerd om het snel te maken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating