Spaghetti met Kip en Spinazie

2 reacties

image

Voor 2 personen

  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 400 gr (blikje) gepelde tomaten, zonder het sap, in stukjes gesneden
  • 100 gr verse baby spinazie
  • 50 gr zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 50 gr verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
  • 1/4 tl chiliflakes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr spaghetti

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de zongedroogde tomaten toe.
  2. Doe de kipfilet, knoflook en chiliflakes erbij en bak ca 5 minuten, tot de kip bijna gaar is.
  3. Voeg de spinazie, gepelde tomaten en basilicum toe en laat het zachtjes stoven in 5 minuten.
  4. Breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de spaghetti af.
  6. Roer de spaghetti door de saus.

Serveer op verwarmde borden.

2 Reacties

  1. Klopt dat wel 50 gram basilicum?

  2. Mariëlle in de Keuken

    Dat klopt 😉