Een heerlijke salade welke je als lunch kunt eten, maar ook prima als avondmaaltijd. Het zoete van de kroten en vijgen smaakt heerlijk in combinatie met het pittige van de geitenkaas en rucola. Serveer er eventueel wat brood bij.
Voor 2 personen
- 75 gr rucola
- 75 gr geitenkaas
- 3 vijgen
- 2 gekookte kroten
- 50 gr walnoten
Voor de dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el grove mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Was de rucola en maak goed droog, hiervoor is een slacentrifuge erg handig. Verdeel de rucola over 2 borden.
- Pel de schil van de kroten en snij de kroten in kleine blokjes. Was de vijgen voorzichtig, dep ze droog, verwijder het steeltje en snij de vijgen in partjes. Snij de geitenkaas in smalle reepjes. Verdeel alles over de rucola.
- Roer voor de dressing de olijfolie, honing, grove mosterd, wijnazijn en versgemalen peper goed door elkaar en giet over de salade.
- Hak de walnoten grof en strooi over de salade.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.