Voor 2 personen
Ingrediënten
- 125 gr soba noodles
- 2 kipfilets, in reepjes gesneden
- 2 el zonnebloemolie
- 25 gr donker bruine basterdsuiker
- 30 ml soya saus
- 1 el rijstazijn
- 1/2 el vers limoensap
- 1/2 el vissaus
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 gr worteltjes, julienne
- 2 teentjes knoflook, grof gehakt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 75 gr Taugé
- 2 eieren
- 30 gr ongezouten pinda’s, grof gehakt
- koriander, grof gehakt
- gemalen chiliflakes
Bereidingswijze
- Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Roer de bruine suiker, soya saus, rijst azijn, limoensap en vissaus goed door elkaar en laat even staan.
- Verhit olie in de pan en bak de kip gaar. Schep de kip uit de pan en zet even opzij.
- Bak de paprika samen met de wortel in ca 2 minuten. Voeg de knoflook, lente-uitjes en taugé toe en bak nog een minuutje mee.
- Schep de groente uit de pan en breek 2 eieren in de pan. Blijf roeren tot de eieren gaar zijn.
- Voeg de kip, groente, noodles en saus toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Warm het geheel nog even goed door, ca 2 minuten.
- Verdeel de noodles over 2 borden en strooi de koriander, pinda’s en chilipeperflakes er overheen.
Het is lekker om de borden te verwarmen.
Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken