Pad Thai met kip

1 reactie

image

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr soba noodles
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 2 el zonnebloemolie
  • 25 gr donker bruine basterdsuiker
  • 30 ml soya saus
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 el vers limoensap
  • 1/2 el vissaus
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 gr worteltjes, julienne
  • 2 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 75 gr Taugé
  • 2 eieren
  • 30 gr ongezouten pinda’s, grof gehakt
  • koriander, grof gehakt
  • gemalen chiliflakes

Bereidingswijze

  1. Bereid de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Roer de bruine suiker, soya saus, rijst azijn, limoensap en vissaus goed door elkaar en laat even staan.
  3. Verhit olie in de pan en bak de kip gaar. Schep de kip uit de pan en zet even opzij.
  4. Bak de paprika samen met de wortel in ca 2 minuten. Voeg de knoflook, lente-uitjes en taugé toe en bak nog een minuutje mee.
  5. Schep de groente uit de pan en breek 2 eieren in de pan. Blijf roeren tot de eieren gaar zijn.
  6. Voeg de kip, groente, noodles en saus toe en meng het geheel goed door elkaar.
  7. Warm het geheel nog even goed door, ca 2 minuten.
  8. Verdeel de noodles over 2 borden en strooi de koriander, pinda’s en chilipeperflakes er overheen.

Het is lekker om de borden te verwarmen.

One Comment

  1. Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*