
Personen: 2 personen
Ingrediënten
Voor de burgers
- 2 maisbollen
- 300 gr gehakt
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- 1 el fijngehakte ui
- 1 tl tomatenpuree
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Voor de topping
- 2 plakjes cheddar kaas
- 2 el mais
- 1 to maat in schijfjes
- 1/2 avocado in partjes
Voor de saus
- 2 el mayonaise
- versgemalen zout en peper
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/2 tl paprika poeder
- 1 tl tomatenpuree
Bereidingswijze
-
Snijd de maisbollen door en rooster de binnenkanten in een grillpan.
-
Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart.
-
Doe het gehakt, knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, zout en peper in een kom en kneed goed door elkaar. Maakt er 2 mooie hamburgers van.
-
Bak de hamburgers in ca 8 minuten gaar, in een pan met een klein beetje boter.
-
Beleg de onderste helften van de maisbollen met de cheddar, mais, hamburgers, tomaat, avocado en de saus.
Opmerkingen
Serveer er eventueel wat friet bij.
jonnaburgertrutjes 11 maart 2017
Wat een fijn recept!! Lekker zo’n Mexicaanse burger.
Mariëlle in de Keuken 17 september 2017
Dit is inderdaad geen broodje hamburger om vast te pakken en een hap van te nemen 😉 Deze kun je beter met mes en vork eten.
etenbijtantemarie 16 september 2017
Leuk recept maar hoe krijg je het naar binnen?