Broodje hamburger op z’n Mexicaans

3 reacties

 

 

 

 

 

 

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de burgers

  • 2 maisbollen
  • 300 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el fijngehakte ui
  • 1 tl tomatenpuree
  • tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper

Voor de topping

  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 2 el mais
  • 1 to maat in schijfjes
  • 1/2 avocado in partjes

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1 tl tomatenpuree

Instructies
 

  • Snijd de maisbollen door en rooster de binnenkanten in een grillpan.
  • Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart.
  • Doe het gehakt, knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, zout en peper in een kom en kneed goed door elkaar. Maakt er 2 mooie hamburgers van.
  • Bak de hamburgers in ca 8 minuten gaar, in een pan met een klein beetje boter.
  • Beleg de onderste helften van de maisbollen met de cheddar, mais, hamburgers, tomaat, avocado en de saus.

Notities

Serveer er eventueel wat friet bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

3 Reacties

  1. jonnaburgertrutjes

    Wat een fijn recept!! Lekker zo’n Mexicaanse burger.

  2. Leuk recept maar hoe krijg je het naar binnen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating