Broodje hamburger op z’n Mexicaans

3 reacties

 

 

 

 

 

 

5 van 1 stem
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de burgers

  • 2 maisbollen
  • 300 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 1 el fijngehakte ui
  • 1 tl tomatenpuree
  • tl gemalen koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper

Voor de topping

  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 2 el mais
  • 1 to maat in schijfjes
  • 1/2 avocado in partjes

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • versgemalen zout en peper
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1 tl tomatenpuree

Instructies
 

  • Snijd de maisbollen door en rooster de binnenkanten in een grillpan.
  • Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart.
  • Doe het gehakt, knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, zout en peper in een kom en kneed goed door elkaar. Maakt er 2 mooie hamburgers van.
  • Bak de hamburgers in ca 8 minuten gaar, in een pan met een klein beetje boter.
  • Beleg de onderste helften van de maisbollen met de cheddar, mais, hamburgers, tomaat, avocado en de saus.

Notities

Serveer er eventueel wat friet bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

3 Reacties

  1. jonnaburgertrutjes

    Wat een fijn recept!! Lekker zo’n Mexicaanse burger.

  2. Leuk recept maar hoe krijg je het naar binnen?

Laat een antwoord achter aan Mariëlle in de Keuken Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating