Mango-Avocado salsa met gegrilde zalm

image

Deze mango-avocado salsa smaakt heerlijk bij de gegrilde zalm, maar kan ook prima met bijvoorbeeld een kipfiletje. Serveer er wat rijst bij.

 

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets van 200 gr
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1/2 limoen
  • 3 takjes verse peterselie
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de zalmfilets uit de koelkast en dep de zalmfilets droog, laat ze een half uurtje op temperatuur komen.
  2. Maak ondertussen de salsa. Snij de mango, avocado en paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een kom en giet het limoensap er overheen. Schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Wrijf de zalmfilets in met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en leg de zalmfilets in de pan, grill de zalmfilets in ca 2-3 minuten per kant. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
  4. Leg de zalmfilets op de borden en schep de mango-avocado salsa er overheen.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *