Mango-Avocado salsa met gegrilde zalm

image

Deze mango-avocado salsa smaakt heerlijk bij de gegrilde zalm, maar kan ook prima met bijvoorbeeld een kipfiletje. Serveer er wat rijst bij.

Dit recept is gemaakt met de producten van:

logo-drechtvers
www.drechtvers.nl

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets van 200 gr
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1/2 limoen
  • 3 takjes verse peterselie
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Haal de zalmfilets uit de koelkast en dep de zalmfilets droog, laat ze een half uurtje op temperatuur komen.
  2. Maak ondertussen de salsa. Snij de mango, avocado en paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een kom en giet het limoensap er overheen. Schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Wrijf de zalmfilets in met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en leg de zalmfilets in de pan, grill de zalmfilets in ca 2-3 minuten per kant. Bestrooi de zalmfilets met peper en zout.
  4. Leg de zalmfilets op de borden en schep de mango-avocado salsa er overheen.
Posted in Vis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s