Ramen noodle soup met Biefstuk

image

Zelfgemaakte noodle soup is erg lekker en makkelijk om te maken.

Voor 2 personen

  • 200 gr biefstuk
  • olijfolie
  • 3 worteltjes
  • 2 stelen selderij
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 6 kastanjechampignons
  • 1 1/2 ltr water
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 el soya saus
  • 1/2 tl sriracha
  • 1/2 tl 5 spices
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 125 gr ramen noodles
  • 2 lente uitjes
  • versgemalen zout en peper
  • 2 eieren

 

Bereidingswijze

  1. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze een half uur op temperatuur komen.
  2. Breng een pan met water samen met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de sriracha, 5 spices en gemberpoeder toe.
  3. Snij de worteltjes, champignons en selderij in plakjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij in reepjes. Voeg alles toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Kook ondertussen de eieren in 7 minuten. Pel en halveer de eieren.
  5. Snij de lente-uitjes in ringetjes en hak de peterselie, zet even apart.
  6. Bestrooi de biefstuk met versgemalen zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk 2 minuten per kant. Snij de biefstuk in plakjes. Door de hitte van de soep zal de biefstuk nog een klein beetje doorgaren, dus bak de biefstuk zeker niet te lang.
  7. Kook de ramen noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noodles af en verdeel over 2 kommen. Schep de soep er overheen en verdeel de biefstuk, eieren, lente-uitjes en peterselie er overheen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *