Croque Madame

image

Een heerlijk luxe tosti met kaassaus en een gebakken eitje. Lekker als ontbijt of als lunch met een lekkere salade. Voor een croque monsieur kan het gebakken ei weggelaten worden.

Voor 2 personen

  • 4 sneetjes Weense snijder
  • 10 gr ongezouten boter
  • 10 gr bloem
  • 120 ml volle melk
  • 50 gr Gruyere kaas, geraspt
  • 10 gr parmezaan, geraspt
  • 2 tl Dijon mosterd
  • versgemalen zout en peper
  • nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 4 plakken achterham

 

Bereidingswijze

  1. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
  2. Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
  3. Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte. Haal de pan van het vuur en voeg 30 gr van de kaas, een snufje nootmuskaat, zout en peper toe.
  4. Laat de saus afgedekt in een schaaltje afkoelen.
  5. Smelt een klein klontje boter in een koekenpan en bak de boterhammen in ca 1 minuut per kant mooi goudbruin.
  6. Bak 2 spiegeleieren in wat boter in een koekenpan.
  7. Bestrijk 2 sneetjes geroosterd brood met de mosterd en leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat. Beleg elk sneetje met 2 plakken ham en 1 el van de saus. Leg de andere sneetjes er bovenop. Giet de rest van de saus er overheen. Strooi de rest van de Gruyere kaas en de parmezaan er overheen.
  8. Schuif de bakplaat in de oven en bak ca 2 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin gekleurd is.
  9. Verdeel over 2 borden en leg de gebakken eieren er bovenop.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *