Cheesecake in een glaasje met Stroopwafel en Appel

image

Een makkelijke en snelle cheesecake, heerlijk als dessert.

Dit recept is gemaakt met de producten van:

logo-drechtvers

www.drechtvers.nl

Voor 4 personen

  • 2 appels
  • klontje boter
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker
  • 200 gr roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 stroopwafels

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker stijf.
  2. Klop in een andere kom de roomkaas los en klop dan de slagroom er doorheen.
  3. Schil en snij de appels in kleine blokjes.
  4. Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erbij, samen met de kaneel en de suiker. Laat het geheel ca 5 minuten zakjes bakken tot de blokjes appel zacht zijn en de suiker stroperig is geworden. Laat de appelblokjes afkoelen.
  5. Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel de helft over 4 glaasjes. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel er overheen. Dan de appelblokjes en vervolgens de andere helft van het roomkaasmengsel. Strooi als laatste de rest van de stroopwafelstukjes erover.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s