Een makkelijke en snelle cheesecake, heerlijk als dessert. Nog lekkerder met eigengemaakte stroopwafels, klik hier voor het recept voor de stroopwafels.
Cheesecake in een glaasje met stroopwafel en appel
Ingrediënten
- 2 appels
- klontje boter
- 1 tl kaneel
- 2 el suiker
- 200 gr roomkaas
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 stroopwafels
Instructies
- Klop de slagroom samen met het zakje vanillesuiker stijf.
- Klop in een andere kom de roomkaas los en klop dan de slagroom er doorheen.
- Schil en snij de appels in kleine blokjes.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe de appelblokjes erbij, samen met de kaneel en de suiker. Laat het geheel ca 5 minuten zakjes bakken tot de blokjes appel zacht zijn en de suiker stroperig is geworden. Laat de appelblokjes afkoelen.
- Hak de stroopwafels in stukjes en verdeel de helft over 4 glaasjes. Verdeel de helft van het roomkaasmengsel er overheen. Dan de appelblokjes en vervolgens de andere helft van het roomkaasmengsel. Strooi als laatste de rest van de stroopwafelstukjes erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Verrukkelijk!! Alleen de roomkaas/slagroommag van mij ietsje zoeter. Verder heerlijk.