Overal in New York zie je ze, Soft Pretzels. Toen wij in New York waren heb ik ze niet gegeten, dus tijd om ze zelf te maken!
Voor 4 stuks
- 170 ml handwarme melk
- 5 gr droge gist
- 25 gr bruine suiker
- 225 gr bloem
- 80 gr gesmolten boter
- 4 gr zout
- 500 ml warm water
- 50 gr bakingsoda
Bereidingswijze
- Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg.
- Laat het deeg 60 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.
- Vorm van de strengen 4 Pretzels.
- Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
- Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzels er één voor één een halve minuut in.
- Leg de Pretzels op een met bakpapier bekleede bakplaat en strooi er eventueel wat harde suiker of zeezout over en schuif de bakplaat in de oven.
- Bak de Pretzels in 10-12 minuten gaar en bruin.
- Haal de Pretzels uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzels afkoelen op een rooster.