Soft Pretzels

image

Overal in New York zie je ze, Soft Pretzels. Toen wij in New York waren heb ik ze niet gegeten, dus tijd om ze zelf te maken!

Voor 4 stuks

  • 170 ml handwarme melk
  • 5 gr droge gist
  • 25 gr bruine suiker
  • 225 gr bloem
  • 80 gr gesmolten boter
  • 4 gr zout
  • 500 ml warm water
  • 50 gr bakingsoda

Bereidingswijze

  1. Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg.
  2. Laat het deeg 60 minuten rijzen.
  3. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.
  4. Vorm van de strengen 4 Pretzels.
  5. Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
  6. Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzels er één voor één een halve minuut in.
  7. Leg de Pretzels op een met bakpapier bekleede bakplaat en strooi er eventueel wat harde suiker of zeezout over en schuif de bakplaat in de oven.
  8. Bak de Pretzels in 10-12 minuten gaar en bruin.
  9. Haal de Pretzels uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzels afkoelen op een rooster.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *