Harttaart met aardbeien

1 reactie

Een heerlijke taart in hartvorm, leuk voor Valentijnsdag of Moederdag.

 

 

 

 

Harttaart met aardbeien

3.3 van 11 stemmen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 150 gr zachte boter
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 2 gr bakpoeder
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 gr maizena
  • 250 ml slagroom

Instructies
 

  • Schraap het vanillestokje uit en doe het merg samen met 450 ml melk in een steelpannetje en breng de melk zachtjes aan de kook.
  • Doe de eidooiers, 50 ml melk en 100 gr suiker in een kom en klop glad, voeg de maizena toe en klop nog even goed door.
  • Giet een scheutje warme melk bij het eimengsel en klop goed door. Giet het geheel in het pannetje met de melk. Breng al roerend heel zachtjes aan de kook, na ca 2 minuten is de banketbakkersroom goed ingedikt.
  • Giet de banketbakkersroom in een diep bord en dek af met plasticfolie. Laat het goed afkoelen en zet het weg in de koelkast.
  • Kneed de bloem, 100 gr suiker, het ei, boter, bakpoeder, vanille extract en een snufje zout tot een deegje. Verpak het deeg in plastic en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  • Vet de bakvorm in met boter. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ca 3 mm dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met een blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen). Bak de taartbodem 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden hetelucht. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem nog 10 minuten.
  • Haal de taartbodem uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem.
  • Klop de slagroom met 1 el suiker stijf en verdeel een dun laagje over de banketbakkersroom.
  • Halveer de aardbeien en verdeel ze over de slagroom.
  • Spuit ten slotte nog wat toefjes slagroom langs de rand van de taart.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

image

One Comment

  1. Wat een prachtige foto van een net zo mooie taart! Die smaken zijn altijd goed! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating