Moederdagtaart met aardbeien

image

Aanstaande zondag is het Moederdag. Verras moeder (of jezelf) met een heerlijke eigengemaakte aardbeientaart!

Dit recept is gemaakt met de producten van:

logo-drechtvers

www.drechtvers.nl

Van Pelt delicatessen

  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 150 gr zachte boter
  • snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 2 gr bakpoeder
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 gr maizena
  • 250 ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Schraap het vanillestokje uit en doe het merg samen met 450 ml melk in een steelpannetje en breng de melk zachtjes aan de kook.
  2. Doe de eidooiers, 50 ml melk en 100 gr suiker in een kom en klop glad, voeg de maizena toe en klop nog even goed door.
  3. Giet een scheutje warme melk bij het eimengsel en klop goed door. Giet het geheel in het pannetje met de melk. Breng al roerend heel zachtjes aan de kook, na ca 2 minuten is de banketbakkersroom goed ingedikt.
  4. Giet de banketbakkersroom in een diep bord en dek af met plasticfolie. Laat het goed afkoelen en zet het weg in de koelkast.
  5. Kneed de bloem, 100 gr suiker, het ei, boter, bakpoeder, vanille extract en een snufje zout tot een deegje. Verpak het deeg in plastic en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  6. Vet de bakvorm in met boter. Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ca 3 mm dikte. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  7. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met een blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen). Bak de taartbodem 20 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden hetelucht. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak de taartbodem nog 10 minuten.
  8. Haal de taartbodem uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.
  9. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem.
  10. Klop de slagroom met 1 el suiker stijf en verdeel een dun laagje over de banketbakkersroom.
  11. Halveer de aardbeien en verdeel ze over de slagroom.
  12. Spuit ten slotte nog wat toefjes slagroom langs de rand van de taart.

(De bakvorm kocht ik bij Action)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s