Moederdag pancakes met Aardbeien en Eetbare bloemetjes

image

 

Als poezenmoeder maakte ik vanmorgen mijn eigen ontbijtje. En dat werd mijn favoriete ontbijtje, pancakes! Dit keer met aardbeien door het beslag, erg lekker.

Ingrediënten voor 3 pancakes

  • 1 ei
  • 1 el vanillesuiker
  • 125 ml yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr gesmolten boter, afgekoeld
  • 70 gr bloem
  • snufje zout
  • 100 gr aardbeien, in stukjes
  • extra aardbeien voor de topping, gehalveerd
  • maple syrup
  • eventueel wat eetbare bloemetjes
  • eventueel een hartvormpje

Bereidingswijze

  1. Klop het ei, vanillesuiker, yoghurt, bakpoeder en de bloem met een garde goed door elkaar, tot een glad beslag.
  2. Voeg de gesmolten boter toe en klop nog even goed door. Klop niet langer dan nodig.
  3. Voeg de stukjes aardbei toe en schep met een lepel door het beslag.
  4. Verwarm een koekenpan met een beetje boter en leg het hartvormpje in de pan. Vul het vormpje met een schep van het beslag en bak de pancake aan beide kanten goudbruin en gaar.
  5. Leg de pancakes op een bord en leg er de gehalveerde aardbeien bovenop. Giet er wat Maple syrup overheen. Leg er eventueel wat eetbare bloemetjes bovenop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *