Deze heerlijke salade is een lichte maaltijd welke binnen 20 minuutjes op tafel staat.
Voor 2 personen
- 100 gr Farfalle (strikjespasta)
- 200 gr aspergetips groen groen
- 100 gr Parmaham
- 1 avocado
- 6 Tasty Tom tomaatjes
- 1/2 courgette
- 40 gr rucola
- 2 el pijnboompitten
- 1 el witte balsamico
- olijfolie
- 1 el honing
- versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de Farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
- Doe de asperges in een kom en giet er een scheutje olijfolie bij, schut even door elkaar zodat de aspergetips bedekt zijn met de olijfolie.
- Snij de courgette in plakjes en bestrijk beide kanten met olijfolie.
- Verhit een grillpan en grill de aspergetips in 10 minuten, voeg halverwege de plakjes courgette toe.
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
- Snij tomaten en avocado in partjes.
- Maak een dressing van de balsamico, honing, 2 el olijfolie en wat versgemalen peper en zout. Klop goed door elkaar.
- Doe de Farfalle samen met de rucola, tomaatjes, aspergetips en de courgette in een kom. Giet de dressing er overheen en schep door elkaar.
- Verdeel de salade over 2 borden en verdeel de avocado en parmaham er overheen. Strooi er ten slotte de pijnboompitjes over.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.